Playtika перемагає ZoomSupport United в останньому матчі групового етапу

09.12.2016 11:36

Playtika перемагає ZoomSupport United в останньому матчі групового етапу
Окрім того, «Playtika», яка славиться довжиною лави запасних, слід було справитись із відсутністю свого найкращого бомбардира Ярослава Гуменюка і капітана Михайла Юкиша,та перемагати, щоб гарантувати собі місце в півфіналі.  
Склад команди «Playtika»:
1. Білорукавський Артем (в), 4. Валевич Сергій, 5. Грицик Олег, 8. Васильєв Олександр,11. Бондар Олександр,12. Фіщук Іван, 16. Ломоносов Микола,17. Крот Іван.
Склад команди «ZoomSupport United»:
1. Чернявський Андрій (в), 4. Рогач Олександр, 6. Маніковський Валентин, 8. Дячук Роман (к), 11. Гаврищук Олег, 13. Ординський Григорій, 69. Романенко Олег. 
Початок зустрічі команди розпочали у традиційних для себе ігрових стилях - «Playtika» вела неквапливі позиційні комбінації, шукаючи шпарини у захисних редутах суперника,  «ZoomSupport United» злагоджено оборонялась і намагалась максимально швидко переходити в контратаки. За такого високого рівня організації гри й виконавської майстерності на хід поєдинку влив мали навіть найменші помилки футзалістів. На 3 хвилині відбір м’яча Григорієм Ординським зумовив вихід 2 атакуючих «зумівців» супроти 1 оборонця бузкових. Григорій вчасно віддав передачу на Валентина Маніковського, який з лінії штрафного майданчика розстріляв ближній кут воріт «Playtika». 0-1!
Даний пропущений гол стимулював бузкових дещо змінити тактику, та прискорити швидкість командних дій задля більш успішного виходу з-під пресингу «ZSU». На 5 хвилині зустрічі  хорошу атаку провели номінальні господарі майданчику: Олександр Бондар неочікувано для противників змістився на лівий фланг, обігрався із Сергієм Валевичем, 4 номер бузкових здійснив удар, після блокування якого круглий снаряд відскочив до Івана Крота, останній завдав удару із 3 метрів, проте Андрій Чернявський, вчасно вийшовши на перехоплення, ліквідував небезпеку поблизу власних воріт. Залишається тільки гадати, чим би завершився цей гострий епізод у випадку вчасної передачі Сергія Валевича на абсолютно вільного 17 номера «Playtika».
Динамічна триходівка «Playtika» на 6 хвилині поєдинку в один дотик за участю Івана Фіщука, Івана Крота та Олександра Бондаря завершилась недбалим прийомом останнього в ситуації практичного виходу віч-на-віч з кіпером противника. У відповідь «ZoomSupport United» проводить контр-випад із гарматним ударом від Романа Дячука - на місці Артем Білорукавський.       
Бузкові зрівняли рахунок на 8 хвилині. Іван Фіщук втік від опіки капітана «ZSU», здійснив стрімкий рейд на лівий вільний фланг, та з 8 метрів увігнав м’яча у сітку  воріт Андрія Чернявського.1-1!
Одразу ж команда «ZoomSupport United» могла знову виходити вперед - Валентин Маніковський таки продерся з м’ячем до воріт Артема Білорукавського і тільки воротарська майстерність першого номера «Playtika» дозволила зберегти статус-кво на табло.
В середині першого тайму побільшало жорстких зіткнень та обопільних порушень правил, що яскраво ілюструвало шалене бажання обох команд заволодіти ігровою та територіальною ініціативою. Внаслідок такої високої напруги поєдинку іноді виникали своєрідні обміни «любязнощами» - спочатку на 11 хвилині Сергій Валевич зфолив поблизу власного штрафного майданчику, а згодом атлетичного Сергія на міцність перевірив не менш кремезний Роман Дячук, за що на 13 хвилині було призначено штрафний удар в бік воріт «ZSU». Розіграш стандарту завершився влучним ударом Івана Фіщука з 8 метрів. 2-1! Даний гол цілком на совісті оборонців чорних, які залишили для номінального капітана бузкових надто багато вільного простору перед власними воротами. Оформивши свою превагу на табло, «Playtika» стала приділяти більше уваги обороні власних воріт, та намагаючись зберігати компактність, насичувала гравцями підступи до власного карного майданчику.
Черговий обмін гострими моментами  відбувся на 16 хвилині, спочатку Роман Дячук не зумів як слід замкнути діагональний крос товариша по команді, а згодом Сергій Валевич в ході започаткованої ж ним комбінації вийшов на побачення з Андрієм Чернявським, проте воротар «ZSU» був на висоті. Колега по амплуа у протилежній рамці підтримав флеш-моб демонстрації голкіперської майстерності, витягнувши удар Григорія Ординського з 5 метрів!    
На 18 хвилині знову позиційно провалилась вся оборона «ZoomSupport United».  В ситуації введення м’яча противником за бокової гравці у чорних футболах чомусь розташувались майже на одній лінії з м’ячем, залишивши море простору за своїми спинами. Надану свободу для маневру сповна використав Іван Фіщук, який замкнув простріл Сергія Валевича.
Футзалісти «ZSU» негайно ж спробували відіграти розрив у рахунку. Спочатку доволі авантюрно із 14 метрів пробив Роман Дячук, який у цьому поєдинку іноді зловживав індивідуальними діями. Проте на 19 хвилині пристрілки капітана «ZoomSupport United» завершились успіхом, неочікувано для Артема Білорукавського Роман зі штрафного із 15 метрів вразив ближню дев’ятку воріт.  3-2!
2 тайм 
Команди розпочали без розвідки, організовуючи широкі атаки і рідко затримуючись в центрі поля. Дана картина радувала вболівальників, проте додавала малоприємної роботи голкіперам обох команд.
На 23 хвилині  динамічний обіграш між Олександром Бондарем та Іваном Кротом завершився пасом на Сергія Валевича, котрий із 9 метрів пробив у нижній ближній кут воріт Андрія Чернявського. 4-2! Не встигли гравці «ZSU» оговтатись під отриманих втрат, як Сергій Валевич знову взяв участь в гольовій атаці - на цей раз ветеран бузкових зібрав навколо себе 3 опонентів, віддав передачу на правий фланг на вільного Івана Фіщука, 12 номер одразу ж перевів м’яч на протилежний край, де простріл ефективно замкнув Іван Крот. 5-2!
Спортивна злість після пропущеного голу надала іще більшої швидкості й агресивності атакувальним діям «ZoomSupport United». Позиції бузкових піддались щільним бомбардуванням з усіх позицій та дистанцій, а наступальний порив чорних увінчався успіхом на 25 хвилині. Валентин Маніковський промчав лівим краєм майданчику та з 8 метрів увігнав снаряд в дальній кут воріт Артема Білорукавського. 5-3!
Через мить почин партнера підтримав Роман Дячук, який перехопив м’яч на половині поля противника, зблизився з голкіпером і невідпорно пробив у той же самий правий від голкіпера кут воріт. 5-4! Публіка шаленіє, захисники «бузкових» розпачливо чухають потилиці, напруга настільки висока, що конвертувавши її у електроенергію, можна було б освітлювати вулиці декількох районних центрів впродовж довгого часу. В цей момент швидкості переміщень гравців, розвитку атак та зміни сценаріїв теж безумовно порадували глядачів даного поєдинку. 
«Playtika» відповіла загрозливими моментами Сергія Валевича, на зваді ударів якого двічі став Андрій Чернявський. З протилежної сторони продовжував нагнітати Роман Дячук, чиї удари підтримували в тонусі Артема Білорукавського.  А на 30 хвилині капітан «ZoomSupport United» розіграв стандарт, асистувавши Ординському, який не без допомоги рикошету зумів переграти Артема Білорукавського. 5-5! Після встановлення паритету на табло команди стали проявляти більше обережності у своїх діях, остерігаючись швидких контратак суперника.
На 35 хвилині вихід віч-на-віч змарновує Олег Романенко, на 38 хвилині аналогічну нагоду втрачає Олександр Рогач. Натомість позиційний контроль м’яча у виконанні «Playtika» не призводив до виникнення справжньої гостроти поблизу воріт Анлдрія Чернявського, а до пострілів із дальної дистанції від Сергія Валевича та Івана Фіщука голкіпер «ZoomSupport United» здавалось  був готовий. Проте не готовим виявися перший номер чорних до рикошету після дального пострілу 12 номера бузкових. 6-5!
На останніх хвилинах команда Михайла Юкиша продемонстрували бажання не зупинятись на досягнутому, проте Олександр Бондар, пройшовши за рахунок дриблінгу захисника, не зумів переграти  стража воріт «ZSU». Колектив Романа Дячука відповів змарнованим виходом Валентинка Маніковського, який із 6 метрів не зумів вцілити у ворота Артема Білорукавського.
Переживши кадрові втрати та вистоявши під натиском чемпіонів весняного сезону, «Playtika» здобула таку жадану перемогу у цьому рівному протистоянні й таки пройшла в серію плей-оф. Футзалістам «ZoomSupport United»  слід зробити висновки з деяких помилок даного поєдинку та у всеозброєнні підійти до свого наступного протистояння з “20minut.ua United” у рамках півфінальної дуелі.
Герой матча
Безсумнівні лаври героя поєдинку заслужив Іван Фіщук, номінальний капітан бузкових забив 4 надважливі голи своєї команди та якісно відпрацьовував і в оборонних, і в наступальних діях своєї команди.
Післяматчевий коментар капітана команди «ZoomSupport United» Романа Дячука:
З перших хвилин пішла гра на зустрічних курсах, яка тривала до самого фінального свистка. Старалися нав'язувати боротьбу на кожній частині поля. Можливо, це була одна з найкращих наших ігор в атаці і одна з найгірших в обороні, тому і результат на лице. Такій команді як «Playtika» не можна давати багато простору в атаці, але нажаль нам це не вдалося.
Звичайно, неприємно програвати, але ми задоволені, що до плей-оф підходимо без травм і нарешті в оптимальному складі.
Хотів би відмітити нашого голкіпера Андрія Чернявського, який дві останні гри дуже впевнено виконує свою роботу і допомагає нам не пропускати ще більше голів.
Автор: Тарас Туз