Зміна лідерів у турнірній таблиці. Лідерство захоплює колектив Ярослава Гуменюка, завдяки двом поспіль перемогам.

11.01.2020 08:30

Зміна лідерів у турнірній таблиці. Лідерство захоплює колектив Ярослава Гуменюка, завдяки двом поспіль перемогам.

Agilie (Дніпро) - Playtika-Hostpro (Вінниця) 3:7

Перший крок до чільної трійки вінничани зробили у першому матчі ігрового дня. Вже у дебюті Колодій реалізовує свій шанс та виводить вінничан уперед. Далі слідує рівне та безгольове протистояння. Лише після екватора першої половини команди почали втілювати свої моменти у реалізації. Спочатку Колодій подвоює перевагу свого колективу, коли за ним Коваленко відповідає своїми влучними ударами та встановлює паритет перед перервою.

Друга половина була більш вдалою для колективу Ярослава Гуменюка, який вже у її дебюті зумів тричі відзначитись у воротах суперників. Суперники лише згодом зуміли відквитати один м’яч та подарувати собі надію на порятунок.

Рахунок 3:5 зберігався до останніх хвилин зустрічі. Лише тоді глядачі СК “Термінал” побачили ще два забиті м’ячі, які були реалізовані під час гри суперників з п’ятим польовим гравцем.

GraceHoppers (Харків) - Spilna Sprava (Вінниця) 5:4

Надзвичайно цікавим протистоянням продовжився другий тур Кубку України з футзалу серед ІТ-компаній. У ньому зустрічались колективи, які у перший ігровий день здобули вікторії над своїми опонентами.

Зі стартовим свистом колективи взялись за справу та доволі швидко відкрили рахунок. Це вдалось гравцеві харків’ян. За хвилину Гаврищук вже встановлює шальки терезів у рівне положення. Але такий рахунок зберігався не довго. Згодом простріл після розіграшу з-за бокової знову призвів до взяття воріт Овчинникова. Тоді Мороз, прагнучи нівелювати загрозу, зрізав м’яч у свої ворота.

Решта перипетій відбувались вже у другій половині зустрічі. Згодом після початку команди обмінялись взяттями воріт: на гол від Кутраня, Петлінський відповів своїм точним ударом.

На екваторі другого тайму перевага харків’ян стала вже суттєвою. Голи від Вдоварейзе та Кравченка в проміжку у хвилину суттєво зменшили шанси “спільників” на позитивний результат.

Але, вінничани одразу продемонстрували характер та відквитали два м’ячі з блискавичною швидкістю: голи на рахунку Гречанюка та Гаврищука.

У час, що залишився кожен колектив міг змінити рахунок на свою користь, але їм це так і не вдалось.

Perfectial (Львів) - Intetics (Харків) 2:1

Матч з доволі цікавим сценарієм завершував програму другого туру. У ньому зустрілись колективи, які не святкували перемогу у перший ігровий день. Львів’яни зазнали мінімальної поразки, коли харків’яни розписали “мирову”.

Цікавим фактором стало те, що вже на екваторі першої половини було призначено дабл-пенальті у ворота номінальних гостей. Його впевнено реалізував Душаш.

Через дві хвилини ситуація для “Intetics” стала ще гіршою. Після порушення правил на Усатові, останній щось сказав в адресу арбітра за що отримав друге попередження й залишив свою команду в меншості. До слова, більшістю львів’яни не скористались.

У другому таймі перевага номінальних господарів подвоїлась завдяки Дячуку, який вдало підставив ногу після удару партнера.

Такий рахунок тримався на табло всього хвилину. Корягін, який отримав м’яч перед захисником, звільнився від його опіки та пробив у площину воріт під опорну ногу Шульги, який через це не зміг справитись з ударом.

Далі слідував нервовий другий тайм. Львів’яни грали на утримання рахунку, коли їх суперники прагнули здобути бодай один заліковий пункт. Згодом, “Intetics” перейшли в гру з п’ятим польовим та ще більше почали загострювати ситуацію біля воріт суперників.

Матч закінчився цікавим епізодом. Коли до завершення матчу залишалась всього секунда, номінальні гості виконали ефектний розіграш з-за бокової, який завершився результативним ударом. Але гол не було зараховано через те, що арбітр дав свисток раніше чим було завдано завершальний удар.

Playtika-Hostpro (Вінниця) - GraceHoppers (Харків) 5:2

Вінничани продовжили свою переможну серію матчем третього туру. До матчу фаворитом вважався колектив з Харкова, який не втрачав залікових балів у перших двох матчах.

Вже по власній традиції рахунок у матчі вінничани відкрили дуже швидко. Колодій на третій хвилині зустрічі відзначився результативним ударом. Далі, рахунок змінився лише після екватору. Тоді за короткий проміжок часу Антіпов та Гуменюк суттєво підвищили шанси власного колективу на позитивний результат.

Дещо скоротити відставання у рахунку та подарувати собі надію на порятунок гості з Харкова зуміли у дебюті другої половини зустрічі: відзначився Вдоварейзе чудовим ударом під ближню стійку воріт Бугаєва.

В середині тайму перевага вінничан залишилась мінімальною. Дальній удар від Боброва прийшовся в плече Колодію й залетів у протилежну від голкіпера частину воріт.

Кінцівка зустрічі стала справжнім трилером. “GraceHoppers” перелаштувались на гру з п’ятим польовим, але в одній з атак поплатились пропущеним м’ячем від Бугаєва. Голкіпер підхопив м’яч після боротьби та надіслав його через увесь майданчик до порожніх воріт.

За хвилину ситуація повторилась. На цей раз результативний удар завдав Гусак, який покотив м’яч через увесь майданчик у порожній ворота.

Intetics (Харків) - Agilie (Дніпро) 6:2

У цьому матчі зустрілись колективи, які до цього не святкували перемог на звітних змаганнях. Харків’яни мали в активі один заліковий бал, коли дніпряни цим похвалитись не могли.

Перший тайм став небагатим на забиті м’ячі та гострі моменти. У середині першого тайму Хроменко відкрив рахунок у матчі, коли його колектив розіграв чудову комбінацію. Денису залишалось лише переправити з близької відстані м’яч у порожні ворота.

Але мінімальна перевага не втрималась до перерви. У відповідь Борисевич здійснив неймовірний рейд з власної половини майданчику та пробив між ніг Приходька - 1:1.

Другий тайм вдався краще для номінальних господарів. Його дебют подарував одразу три м’ячі для харків’ян за короткий проміжок часу. Це сталось після швидкого контрвипаду та двох перехоплень у центрі майданчика.

Відіграти такий гандикап було надзвичайно важко. Але певна надія з’явилась після забитого м’яча від Олейнікова. Дніпряни перейшли у гру з п’ятим польовим, коли один зі стандартів завершився ударом Дениса.

Номінальні гості продовжили свій натиск, але на цей раз опоненти були вправнішими й спіймали суперників на швидких випадах, які завершились голами Хроменка та Дяченка, що і встановили остаточні 6:2 на власну користь.

Spilna Sprava (Вінниця) - Perfectial (Львів) 1:3

Завершував програму другого ігрового дня матч між командами, які мали паритетну кількість залікових очок.

Першими успіху в атакувальних діях досягли господарі. Гол на рахунку Петлінського, який опинився на оперативному просторі наодинці та гарматним пострілом переправив м’яч у сітку.

За кілька хвилин рахунок повернувся в паритетне положення. Коропіта до кінця поборовся зі захисниками та у боротьбі зумів завдати удару в дальній кут воріт Овчинникова.

На цьому реалізації у першому таймі завершились, залишивши усі питання про переможця зустрічі на другу половину.

Довгий час рахунок був незмінний. Опоненти обмінювались позиційними атаками та моментами біля воріт одна одної, але відзначитись не вдавалось.

Змінити це вдалось лише ближче до екватора другої половини. Тоді захисники “спільників” залишили простір для Пилипяка, який виграв позицію у захисника та згодом своїм ударом вивів свій колектив вперед вперше у цьому протистоянні.

Такий рахунок не міг влаштовувати підопічних Сергія Овчинникова, тому вони всіма силами перейшли до атакувальних дій. Численні атаки та удари не приносили потрібного результату для колективу, тому з часом про оборону було забуто задля порятунку матчу.

Це зіграло злий жарт з ними й вінничани пропустили втретє у цьому матчі. Контратака від львів’ян, коли двоє гравців опинились перед голкіпером завершилась м’ячем від Дудаша, що перекотив шкіряного під ліву ногу та переправив у сітку. 1:3 - перемога “Perfectial”, яка дозволяє їм піднятись до чільної трійки команд!