20minut United впевнено перемагають HostPro

13.04.2017 10:41

20minut United впевнено перемагають HostPro
 Склад команди «20minut United»:
1. Подвашецкий Денис (в), 7. Костик Александр, 9. Гусак Александр, 10. Оксимчук Дмитрий, 18. Антипов Алексей, 5. Горобец Олег (к);
Склад команди «HostPro»:
1. Огнивко Владимир (в), 3. Дубовый Андрей, 4. Ячменюк Богдан, 7. Проданец Юрий, 9. Локотей Роман, 10. Костюк Дмитрий, 17. Покиньчереда Дмитрий, 23. Горбатюк Вадим;
Гравці «20minut United», котрі у даній зустрічі мали статус фаворитів, одразу ж ринулись доводити свій статус на паркеті. На першій ж хвилині Гусак відібрав м’яча у супротивника та з гострого кута намагався вцілити у дальній кут воріт, Володимир Огнивко в шпагаті перевів снаряд на кутовий. Через хвилину, після розіграшу штрафного, невгамовний 9 номер «20minut United» з 6 метрів запустив снаряд над поперечиною.
Футзалісти «HostPro» традиційно для суперників колективу Олега Горобця здебільшого перебували на свій половині поля, вичікуючи шансів для взяття воріт блакитних. Очікування помаранчевих справдились на 5 хвилині зустрічі. Дмитро Костюк обігрався в стінку з Юрієм Проданцем, та, скориставшись невпевненою грою Дениса Подвашецького, проштовхнув м’яча у сітку воріт. 0-1.
Такий перебіг подій звісно ж не влаштовував номінальних господарів, тому блакитні максималізували натиск на ворота супротивника. Віктор Огнивко парирував 2 постріли із убивчих позицій від Дмитра Оксимчука і Олександра Гусака. Перебуваючи на куражі, 1 номер оранжевих тут же вчасно скоротив дистанцію і кут обстрілу та витягнув удар Олексія Антіпова із 4 метрів. Намагаючись збити шалений темп атак «20хвилинців» та внести корективи у гру своїх підопічних тренер «HostPro» взяв тайм-аут.
Проте бажаних результатів бесіда з наставником не принесла. На 8 хвилині Олександр Гусак віддав довгу передачу на Дмитра Оксимчука в район карного майданчику, 10 номер «20minut United» потужним ударом в дальній кут не залишив жодних шансів кіперу помаранчевих. 1-1.
Малюнок гри не змінився, футзалісти у блакитних футболках  традиційно плели мережива своїх комбінацій на підступах до воріт Віктора Огнивка, «HostPro» вибудувала щільні оборонні редути з зональним захистом.
Проте на 16 хвилині передача Олексія Антіпова знайшла шпарину у цих захисних лавах і Олександр Гусак, своєчасно відкрившись у вільній зоні в карному майданчику, елегантно прокинув м’яча повз воротаря оранжевих. 1-2 !
В заключних хвилинах першого тайму гравці «HostPro» дещо вирівняли ситуацію, команди обмінялись ударами Олександра Гусака та Дмитра Покиньчереди. Окрім цього, Покиньчереда та Андрій Дубовий організували вихід два у два на Дениса Подвашецького та Олександра Гусака, проте не змогли скористатись такою нагодою для зрівняння рахунку.
Під кінець тайму майстер клас по створенню голів з нічого провів Горобець. Капітан у боротьбі прокинув м’яч собі на хід, випередив голкіпера, та вишукано перекинув м’яча по високій дузі за комірець Володимиру Огнивку. 1-3. У даному моменті значна провина лежить на совісті Богдана Ячменюка, котрий спочатку надто рано виключився із боротьби з 5 номером блакитних, а потім, маючи достатню кількість часу, не зумів вибити снаряд із порожніх воріт своєї команди. 1-3.
Початок 2 тайму – і знову м’яч під цілковитим контролем хлопців у блакитному, які на протязі 3 хвилин розігрували комбінації по всій ширині поля, не даючи суперникам жодного шансу на організацію контратак. Мабуть, у вінницькому футзалі для збереження інтриги в матчах за участю «20minut United», окрім правила 6 командного фолу, слід ввести ще й правило командного контролю м’яча не більш як протягом декількох хвилин. J  
Як тільки колективи обмінялись контр-випадами, блакитні миттю ж скористались збільшенням вільного простору на половині поля оранжевих. На 23 хвилині Олексій Антипов отримав передачу від партнера в районі 6 метрової позначки і вразив правий від голкіпера кут воріт. 1-4.
У другому таймі спостерігалась таж сама картина тотального домінування й перетасовок «20minut United» з рідкісними вилазками у виконанні помаранчевих. Складалось враження, що колективи зовсім не звертали увагу на рахунок і вперто притримувались тактики, яка була обрана ще до старту поєдинку.  
Не дивно, що при такій грі футзалісти у синіх футболках мали більше шансів на збільшення відриву у рахунку. На 29 хвилині, після розіграшу ауту на лівому фланзі майданчика, Дмитро Оксимчук з 9 метрів смачно пробив у дальній кут. 1-5!
На початку останньої десятихвилинки команди обмінялись небезпечними моментами. Спочатку  Роман Локотей вийшов віч-на-віч з Денисом Подвашецьким, але, відчуваючи наближення захисника блакитних, поспішно пробив над поперчиною. Номінальні господарі ж відповіли гострим ударом Дмитра Оксимчука з лівого флангу майданчика.
На останній 5 хвилинці блакитні провели експеримент і перейшли на гру з 5 польовими гравцями. Дана авантюра збільшила видовищність поєдинку та дозволяла командам створювати більше небезпечних моментів для взяття воріт супротивника. Проте Роман Локетей і Вадим Горбатюк, не попадаючи в порожні ворота під час контр-випадів, відверто пробачали «20minut United».
Майстер-клас по вражанні порожньої рамки показав Олександр Гусак, котрий із свого карного майданчику закинув м’яча у ворота, що були  необачно покинуті Володимиром Огнивком під час розіграшу кутового. 1-6.  На 38 хвилині «20 хвилинці» розіграли витончену триходівку за участю Костика, Горобця та Оксимчука, останній і пробив у правий кут воріт з 5 метрів. 1-7.
На останніх секундах поєдинку команда «HostPro» провела затяжну атаку, в ході якої футзалісти в багряних тонах 4 рази обстрілювали ворота «20minut United» з близької дистанції, останнього і результативного удару завдав Богдан Ячменюк. 2-7.
«20minut United» у традиційному динамічно-кобмінаційному стилі цілком переграла «HostPro» та вийшла в одноосібні лідери чемпіонату.
Лаврів героя даного поєдинку заслуговує Олександр Гусак, котрий вже традиційно виступав у ролі плеймейкера та головного креативщика своєї команди. Окрім гострих пасів та своєчасних обіграшів, Олександр відзначився 2 забитими м’ячами, чим неабияк посприяв перемозі своєї команди. Також слід відзначити відмінну гру в атаці Дмитра Оксимчука, котрий за відсутності Сергія Лозовського чудово справився із роллю наконечника атак «20minut United» та записав у свій послужний список бомбардира 3 голи.
Післяматчевий коментар капітана «20minut United» Олега Горобця:
“Мы рады, что смогли победить и оформить выход в плей-офф. Нельзя сказать, что соперник удивил. В первом тайме у них неплохо получалась игра в защите. Но при такой тактике нужен острый нападающий, чтоб создавать опасность в контратаках. Этого Хост-Про не хватило. Отметить можно яркую игру Антипова в воротах на последних минутах. Он больше сделал сейвов, чем Денис, штатный вратарь.”
Післяматчевий коментар капітана «HostPro» Володимира Огнивка:
“Для нас ця гра видалась досить важкою. Знову багато помилок, втрата концентрації, майже нульова реалізація. Будем продовжувати тренуватися і використаємо паузу в чемпіонаті для більш ретельної підготовки до наступного матчу.”
Автор: Тарас Туз