"Spilna Sprava" та "GraceHoppers" очолили рейтинг колективів після першого ігрового дня Кубку України серед ІТ-компаній

11.01.2020 10:16

"Spilna Sprava" та "GraceHoppers" очолили рейтинг колективів після першого ігрового дня Кубку України серед ІТ-компаній

Playtika-Hostpro (Вінниця) - Intetics (Харків) 2:2

Розпочнемо з матчу, який колективи розпочали надзвичайно жваво. Вже за сорок секунд зустрічі було забито два м‘ячі, по одному з боку кожного з колектив.

Першими відзначились вінничани у першій й же своїй атаці. Колодій ефектно обіграв опонента біля бокової лінії та далі сильно пробив у площину воріт. Голкіпер мав шанс справитись з цим ударом, але перевів шкіряного лише до власної сітки воріт.

Гості з відповіддю не забарились й після розіграшу з центру поля відквитали відставання у рахунку. Реалізацією після чудової атаки, яка пройшла широким фронтом, відзначився Хроменко. Денис отримав шкіряного після передачі з кута поля від партнера та точно пробив у протихід голкіперу.

Дещо згодом рахунок зустрічі знову змінився на користь “Playtika-HostPro”. На цей раз атака завершилась результативним ударом від Бондаря, що вивів вдруге колектив уперед у цьому матчі після передачі від Колодія.

Далі колективи взяли перепочинок та дещо заспокоїли гру. Вінничани почали грати від оборони, виходячи в атаки через фланги, коли їх суперники грали через «стовпа». Відзначимо, низку награних розіграшів стандартів від колективу з Харкова, які час від часу ставали небезпечними. За такого сценарію пройшла кінцівка першого тайму та левова частина другого.

Дещо активізуватись вдалось командам на екваторі другої половини. Тоді тактика гри через яскравого атакувального гравця почала приносити дивіденди для підопічних Григорія Кузьмінного. У одному з таких епізодів їм все ж вдалось зрівняти цифри на табло. Триходівка: Лисенко - Грдзелідзе - Усатов, розіграна у декілька дотиків, завершилась гарматним ударом останнього під поперечину воріт Бугаєва.

Згодом команди дещо забавили оберти. Далось в знаки напруження стартового поєдинку та втома деяких гравців, які провели більшість ігрового часу на майданчику. Це зумовлювало велику кількість боротьби та втрат м’яча у простих епізодах.

За такої гри командам більше не вдалось відзначитись у воротах одна одної й вони задовольнилися паритетним результатом, що додало по одному заліковому балові до командної скарбнички.

Agilie (Дніпро) - Spilna Sprava (Вінниця) 1:8

Друга зустріч кардинально відрізнялась від попередньої. У ній вінничани одразу почали активно діяти в атакувальних діях, що згодом подарувало їм взяття воріт.

Після кількох невдалих спроб відзначитись ударами з-за меж штрафного майданчика, Гаврищук все ж зумів забити ударом головою з близької відстані. Максим зупинив м’яч грудьми поблизу воріт суперників й другим дотиком переправив його у сітку.

Дніпряни відіграли дуже швидко після вдалого розіграшу з кута поля. Чудовий розіграш застав зненацька суперників, які тільки спостерігали, як м’яч опинився у їх сітці воріт. Але під час розіграшу було порушено правила одним з гравцем атаки, за що арбітри змушені були скасувати взяття воріт.

Певно, це стало переломним моментом зустрічі. Після цього підопічні Сергія Овчинникова ще двічі до перерви зуміли реалізувати свої нагоди біля воріт Кравченка.

Спершу вправнішим у штрафному майданчику був Шелест, який переправив м’яч у порожні ворота після серії рикошетів, а за ним знову Гаврищук ефектно підсік м’яч біля голкіпера після передачі з центра майданчика. У останньому епізоді Кравченко хоч і торкнувся м’яча, але переправити його поза межі площини воріт не зумів.

Другий тайм не особливо відрізнявся по стилю гри від першого. Вже у його дебюті Мороз збільшує перевагу свого колективу. Петлінський знайшов Гаврищука на вістрі атаки, але на останньому фолив захисник. Арбітри дали дограти момент й дозволили авторові результативного удару підхопити м’яч та наступним дотиком надіслати його у дальню дев’ятку воріт.

П’ятий м’яч забиває Гаврищук та робить перевагу “Spilna Sprava” суттєвою. Максим замикає передачу Петлінського на дальній стійці після розіграшу з кута поля. За дві хвилини Максим оформлює покер у схожому моменті, але автором гольової передачі, на цей раз, виступив Гуліватенко.

Дніпряни перелаштувались на гру з п’ятим польовим, у надії врятувати цей матч. Захопившись атакувальними діями вони отримали ще два м’ячі від Бабія та Гуліватенка. Перший був забитий після перехоплення при високому пресингу, а другий після точного удару після розіграшу з-за бокової.

Під завісу матчу гол “престижу” вже ж дніпрянам реалізувати вдалось. Чудова комбінація з п’ятим польовим гравцем завершилась ударом у порожні ворота від Олейнікова, який і встановив остаточний рахунок зустрічі 1:8.

GraceHoppers (Харків) - Perfectial (Львів) 2:1

Одним з найцікавіших та рівним по силі команд матчем стало завершальне протистояння харків’ян та львів’ян.

Вже у дебюті зустрічі “Perfectial” повели у рахунку завдяки чудовій взаємодії Дудаша та Дячука. Вони у кілька передач після розіграшу з-за бокової обійшли захист суперників й останній закотив м’яч до порожнього кута воріт суперників.

Далі слідувала гра тактичних схем. Обидві команди зробили акцент на позиційні атаки та взаємодії між собою. Такі прагнення створити небезпечний момент часто зустрічали супротив від оборони, яка діяла досить злагоджено.

У першому таймі лише одного разу колективи могли змінити цифри на табло. У одному з епізодів Коренга опинився на оперативному просторі та завдав удару низом у площину воріт. Здавалось м’яч вже перетинає лінію воріт, але у відчайдушному підкаті Пашкевич дістає його. На добиванні опиняється гравець команди, що атакує, Вольгуст, але додати м’яч у сітку він не встигає: м’яч після рикошету потрапляє до стійки.

Таким чином за мінімальної переваги львів’ян команди відправились відпочивати.

Другий тайм розпочався надзвичайно жваво. Вже в одній з перших атак Пилипяк мав подвоювати перевагу “Perfectial”, але після виходу віч-на-віч переможцем дуелі вийшов голкіпер.

Харків’яни довго з відповіддю не барились і за хвилину Вдоварейзе та Кутань зуміли нав’язати боротьбу на половині поля суперників, змусивши їх помилитись. Саме тоді, останній, в дотик переправив у сітку шкіряного, який дещо відскочив від гравців - 1:1.

З плином часу ініціатива переходила до “GraceHoppers”, у яких виходило більше конструктиву в атаці. На екваторі тайму це втілилось у ще один забитий м’яч. Коренга залишився поблизу воріт суперника після вводу ними з-за бокової та отримав м’яч після гри на випередження від свого партнера. Притримавши шкіряного, він зручно його покотив на вільний простір для Боброва, який в той час мчав зі своєї половини майданчика. Ведучи боротьбу з суперником за позицію, Данило випередив останнього та ударом від дальньої стійки воріт вивів свою команду вперше вперед у цьому матчі.

З таким результатом чинні володарі золотих нагород Всеукраїнської ІТ-ліги не були згідні та кинули всі сили, щоб врятувати матч, згодом перелаштувавшись на гру з п’ятим польовим.

Часу змінити результат зустрічі було вдосталь, але надійна гра від суперників у обороні не дозволила їм відзначитись та відібрати перемогу у цьому матчі. Фінальний свисток зафіксував мінімальну та вольову перемогу “GraceHoppers”, які разом зі “Spilna Sprava” будуть очолювати рейтинг команд після першого туру.